FAQ

Toeren op een E-Chopper… Doen!

Created with Sketch.

E-Chopper Avontuur: Veelgestelde Vragen
We hebben de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet om je voor te bereiden op een geweldig E-Chopper avontuur!

Wat is een E-Chopper?
Een E-chopper is een elektrisch aangedreven scooter met een stoere uitstraling. Over de Toeren heeft E-choppers in verschillende luxe uitvoeringen!

Heb ik voor het rijden op een E-chopper een rijbewijs nodig?
Ja, voor het rijden op een E-Chopper moet je minimaal een jaar in het bezit zijn van een geldig brommercertificaat of rijbewijs B. 

Welke verkeersregels gelden er voor het rijden op een E-Chopper?
Voor het rijden op een E-Chopper gelden de verkeersregels die ook voor fietsers gelden. Zo moet je van het fietspad gebruikmaken als dat er is en mag je niet op de stoep rijden.
Naast elkaar rijden mag daar waar je een ander niet hindert.

Moet ik een helm dragen tijdens het rijden op een E-Chopper?
Vanaf 1-1-2023 moet in Nederland ook een helm gedragen worden op voertuigen met een blauw kentekenplaatje. Wel mag je een ‘lichtere helm’ dragen, denk hierbij aan de helm die je op een Speed Pedelec fiets moet dragen.

Een scooter die harder gaat dan 25 km per uur valt onder de brommers en heeft een geel kenteken. Een brommer mag niet op de fietspaden. Een 25 km per uur-scooter mag dit wel. Hierdoor blijft het leuk; je kunt op fietspaden rijden door bossen, leuke routes en je hoeft niet op de weg te rijden en op te letten op auto’s en vrachtwagens!

Kan een kind mee achterop?
Ja! Wij hebben E-Choppers die als tweezitter op kenteken staan. Je mag je kind meenemen. Onze E-Choppers beschikken over veilige rugsteun en voetensteunen. Natuurlijk hangt het wel van de leeftijd en lengte van het kind af dit veilig genoeg is.

Hoever kan ik met een volle accu rijden?
De E-Chopper wordt altijd meegegeven met een volle accu. Je kunt ervoor kiezen één van onze routes te rijden. Trek je je eigen plan? Houd er dan rekening mee, dat je met een volle accu zo’n 40–45 km kunt rijden. Uiteraard hangt dit ook af van het gewicht van de bestuurder, eventuele tegenwind, hoogteverschillen in de route, etc. Wij garanderen echter 40 km. Ook kunnen wij dubbele accu’s aanbieden, je kunt dan ca. 100 km toeren!

Heeft de E-Chopper opbergruimte?
Een aantal van onze E-Choppers heeft een opbergruimte, onder het zadel of stoere tassen. Wil je veel versnaperingen meenemen voor onderweg? Neem dan een rugzak mee voor de benodigde spullen onderweg.

Bent u verzekerd?
Over de Toeren biedt u gratis extra verzekeringen aan:

Uiteraard zijn de E-Choppers WA-verzekerd. Maar wij bieden u meer aan!
U krijgt een gratis Verkeersongevallen Opzittendenverzekering, een Verhaalsrechtsbijstand en wij hebben een polis Ondeugdelijk verhuur afgesloten. Kortom u toert goed verzekerd rond!

In geval van gemaakte schade aan de E-choppers komt dit voor je eigen rekening en valt dit onder je eigen risico. Eventuele schade dient te worden vergoed en kan worden verrekend met de uitstaande borg.

Slecht weer en jouw boeking
Je wilt jouw boeking verplaatsen omdat er misschien regen aankomt. Uiteraard hebben wij het weer niet in de hand. Wat wij wel weten is dat het weer onvoorspelbaar is, en dat voorspellingen iedere keer wijzigen. Om deze reden kijken wij pas 12-24 uur voor aanvang naar de weersverwachtingen. Je begrijpt dat dit situatie-afhankelijk is, mocht er twijfel zijn neem dan gerust telefonisch contact op.

Wanneer kan een boeking verschoven worden?
Normaal gesproken gaat een verhuurafspraak gewoon door, omdat men zich op het weer kan kleden. Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel 🙂  Alleen bij extreem slecht weer (bijvoorbeeld storm en/of permanente harde regen) bieden wij de mogelijkheid de boeking kosteloos te verschuiven naar een nader te bepalen datum.