Routes

Toeren op een E-Chopper… Doen!

Created with Sketch.

Als echte Meppeler ken ik de omgeving maar toch stond ik verbaasd hoe mooi je eigen omgeving eigenlijk is wanneer je er met een E-Chopper op uitgaat. Je rijdt over wegen waar je anders nooit komt. Het beste deel? Met een E-Chopper kun je gewoon over de fietspaden rijden!
Wij hebben prachtige routes uitgestippeld, deze zijn (uitvoerig 😉) door ons getest en daar waar nodig aangepast. De routes zijn makkelijk te rijden via de app ‘Komoot”. De route krijg je van mij, ik help je zo nodig bij het installeren van de app of het invoeren van de route.

 

Over de Toeren route ” Meppel, Ruinerwold, Havelte, Darp en Meppel;
Een prachtige route vanuit Meppel door het mooie Ruinerwold, langs historische boerderijen en schilderachtige wegen tussen de weilanden. Je komt door Havelte en via mooie paden door de bossen van Havelte, het Holtingerveld en langs de Hunebedden. Via mooie wegen door Darp en Ruinerwold (andere wegen) weer terug. Echt genieten! Volgens velen een geweldige afwisselende route!

Een route van zo’n 37 kilometer

 

Over de Toeren route ” Meppel, Nijeveen, Kolderveen, Giethoorn, Wanneperveen en Meppel”
Een geweldige toer door weilanden en prachtige natuur langs de Weerribben. Je ziet koeien, lama’s, ooievaars, ganzen en veel andere vogels. Konijnen, herten en ja, je gelooft t niet; bij binnenkomst van Giethoorn zelfs een olifant!  Je toert over prachtige fietspaden. Een nieuw fietspad langs het water, hier komt je een hoge houten brug tegen; even afstappen hier…pas op, spannend 🙂

Via een mooi stukje natuur van Wanneperveen terug naar Meppel. Een mooie route van zo’n 31 kilometer.

 

Over de Toeren route ” Meppel, Nijeveen, Dinxterveen, Giethoorn, Beltschutsloot, Zwartsluis en Meppel”
Een geweldige toer net als hierboven. Het eerste stuk gaat ongeveer door hetzelfde mooie gebied, we hebben er alleen wat extra dorpjes en nog mooiere gebieden ingevoegd. Ook hier geniet je van een geweldig landschap! Je komt door Giethoorn en via Beltschutsloot door het pittoreske Zwartsluis. Via een natuurgebied ga je weer terug naar Meppel. Over deze route niets dan complimenten. Een mooie route van zo’n 40 kilometer.

 

Over de Toeren route “Rondje Zwartsluis”
Gewoon even lekker toeren. Via de Bremenbergweg Meppel uit, langs de weilanden en het kanaal naar Zwartsluis. Langs de mooie haven en over de brug. Even genieten van het uitzicht. Dan via een leuk fietspad door de weilanden en natuurgebied terug. Deze route is zo’n 24 kilometer.

 

Over de Toeren route ” Meppel, Lankhorst, Halfweg, IJhorst, De Wijk, Rogat, Meppel”
Een hele uitdaging deze tour. Via het natuurgebied en langs het water verlaat je Meppel. Je gaat door een prachtig gebeid waar de ooievaars zich vaak bevinden. Dan door de bossen! Geweldige paden. Dan langs een klinkerpadje, even je snelheid minderen wanneer je het comfortabel wilt houden 🙂 Daarna langs de weilanden en via het Reestdal door het mooie plaatsje De Wijk. Via een omweg door Rogat, langs het mooie Blankenstein en via de Oosterboer terug naar het startpunt. Geweldig! De route is 47 kilometer lang!

 

Stap Op en Begin je Avontuur!
Reserveer vandaag nog jouw E-Chopper bij Over de Toeren en ontdek de schoonheid van de omgeving op een geheel nieuwe manier!